Rakennusalan käännetty arvonlisävero laskutuspalvelussa

Rakennusalalla on vuonna 2011 käyttöönotettu käännetty arvonlisävero. Pelkistettynä tämä tarkoittaa sitä, kun laskutat yritystä sinun ei tarvitse lisätä laskuusi arvonlisäveroa, vaan valitset verokannaksi 0 % rakennusalan käännetty alv. ja laskutuspalvelu Pooli lisää laskuun maininnan käännetystä arvonlisäverovelvollisuudesta.

Näin ollen vastuu arvonlisäveron tilittämisestä siirtyy asiakkaillesi. Huomioitavaa on, että käännetty arvonlisävero ei koske yrittäjän ja yksityishenkilön välistä kauppaa. Yksityishenkilöasiakkaat eivät tilitä arvonlisäveroa verottajalle.

Lue lisää

Arvonlisävero – ajoittain harmaita hiuksia aiheuttava kevytyrittäjän velvollisuus

Arvonlisävero on niin sanottu välillinen vero. Vero lisätään tuotteen tai palvelun hintaan. Veron määrään vaikuttaa, mihin verokantaan palvelu tai tuote kuuluu.
Esimerkiksi maidon litrahinta kaupassa on 0,79 euroa. Hinta koostuu maidon hinnasta 0,68 ja verosta, joka on 0,11 euroa, tällöin maidon kokonaishinta on 0,79 euroa litralta.
Kun kuluttaja ostaa tuotteen tai palvelun maksaa hän miltei poikkeuksetta tuotteen hintaan sisältyvän arvonlisäveron. Yrittäjä tilittää arvonlisäverot verottajalle kerran kuussa.
POOLIN KÄYTTÄJÄNÄ SINUN EI TARVITSE TILITTÄÄ ARVONLISÄVEROJA, VAAN TEEMME SEN PUOLESTASI.
Myös kevytyrittäjä on arvonlisäverovelvollinen.Lue lisää

Laskutuspalvelu kevytyrittäjille – oman työn laskuttamista

Oman työn laskuttaminen on nykyään helppoa, sillä sinun ei tarvitse enää vaivata itseäsi paperitöillä. Laskuttaminen laskutuspalvelun kautta on yksinkertaista: toimitat verokortin laskutuspalvelulle ja täytät laskun. Tietenkin tuntihinta ja työn sisältö, sekä mahdolliset matkakulukorvaukset tulee sopia asiakkaan kanssa ennen laskuttamista. Kaikki muu paperityö jää laskutuspalvelun hoidettavaksi. Parasta laskutuspalvelussa on se, että voit laskuttaa ilman yritystä. Laskutuspalvelut tarjoavat sivuillaan sopimuspohjan, jonka voit täytättää asiakkaasi kanssa. Näin kirjallinen sopimus turvaa työsi ja sisältää mm. hinnan, työn keston ja maksuehdot!

Lue lisää

Laskun maksuehto on tärkeä sopia

Kevytyrittäjänä palkan maksaa laskusi maksaja, siksi on tärkeää sopia maksuasiat kuntoon asiakkaan kanssa. Maksuehto on yksi tärkeimmistä sopimuksista hinnoittelun jälkeen.

Maksuehto tarkoittaa sitä, kuinka monta päivää asiakkaallasi on aikaa maksaa laskusi. Yleisin maksuehto on 14 päivää, muita käytettyjä maksuehtoja ovat esim. 7 päivää, 21 päivää ja 30 päivää. Maksuehdon viimeistä päivää sanotaan eräpäiväksi. Tämä on se päivä, kun maksu pitää viimeistään olla maksettu.  Mikäli asiakkaasi maksaa eräpäivänä ennen klo. 12, näkyy maksu tililläsi jo samana päivänä. Muutoin maksu näkyy seuraavana päivänä.

Maksuehto lähtee juoksemaan siitä hetkestä, kun sinulle tulee ilmoitus Poolista, että laskusi on laskutettu. Lähetämme kaikki ennen klo. 14.00 tulleet laskut samana päivänä eteenpäin.

Lähettämällä laskut mahdollisimman nopeasti, annat itsestäsi ammattimaisen kuvan. Mitä nopeammin lähetät laskutuspyynnön, sitä nopeammin saat palkan tilillesi.

Mitä tietoja laskussa täytyy olla?

Lähettäessäsi laskun Poolin kautta on kaikkien etu, että jo laskutuspyyntöä lähettäessäsi sinulla on ajan tasalla olevat laskutustiedot.

  • Yritys, jota laskutat
  • Yrityksen y-tunnus
  • Yhteyshenkilön nimi (kenelle lasku osoitetaan yrityksen sisällä)
  • Sähköpostiosoite
  • Laskutusosoite
  • Postinumero
  • Postitoimipaikka
  • Maa

sekä

Laskutustapa, sähköposti, verkkolasku vai perinteinen paperilasku

Kevytyrittäjän ei tarvitse huolehtia laskujen arkistoinnista

Yrittäjän on säilytettävä kirjanpitoon liittyvä aineisto kuusi vuotta. Toimimalla kevytyrittäjänä Poolin kautta pidämme huolen myös kirjanpitovelvoitteistasi. Sinun tarvitsee vain lähettää laskutuspyyntö ja me hoidamme loput. Ihanan helppoa eikö!

 

Kirjoittaja:
Janika/Pooli

Työttömyysturva laskutuspalvelun käyttäjällä

Laskutuspalvelun käyttäjä on usein kevytyrittäjä. Työttömyysturvalaki ei tunne sanaa ”kevytyrittäjä”, tämän vuoksi työttömyysturvassa kevytyrittäjä katsotaan lähtökohtaisesti yrittäjänä. TE-toimisto arvioi työmääräsi perusteella oletko sivutoiminen vai päätoiminen yrittäjä. Jos yritystoimintasi työllistää sinua paljon ja se estää sinua vastaanottamasta kokoaikatöitä muualta, olet tässä tilanteessa päätoiminen yrittäjä. Toimiessasi päätoimisena yrittäjä et ole oikeutettu työttömyysetuuteen.

Lue lisää