Kevytyrittäjän laskutus ulkomaille

Poolin kautta voit lähettää EU-maihin laskuja, mikäli työ on tehty Suomessa, tai toimeksiantajasi on Suomalainen taho, vaikka työ tapahtuisikin ulkomailla.
Kun luot laskun tarvitset Y-tunnuksen sijaan yrityksen VAT-numeron.
Jos haluat laskun englannin tai ruotsin kielellä, laita Poolin laskun kautta toimistolle viestiä.
Kun sinulle tulee ajankohtaiseksi EU:n sisäinen laskutus, ota ensin yhtyettä toimistoomme ja katsomme sinulle sopivan palvelukokonaisuuden.

Lue lisää

Kevytyrittäjän hyvinvointi

Kevytyrittäjänkin on hyvä pitää itsestään huolta.

Kaikki Poolin käyttäjät ovat työtapaturmavakuutettuja.

Aina tämä ei kuitenkaan riitä. Pitkät työpäivät saattavat joskus nostaa stressitasoja yllättävän korkealle. On tärkeää välillä ottaa etäisyyttä omaan työhön, vaikka edes hetkeksi. Liikunta helpottaa tunnetusti stressiä. Myös musiikki auttaa.

Usein avainasemassa on myös oman ajankäytön hallinta. Kun sinulla on useita eri tilaustöitä yhtä aikaa alla. Voi helposti tuntua että ei oikein enää tiedä mistä aloittaa. Seuraavista neuvoista voi olla sinulle hyötyä.

  1. Tee lista töistä (kyllä vinkkilistamme alkaa listalla!)
  2. Mitkä ovat akuuteimmat työtehtävät? Tee ne ensin.
  3. Mikäli näyttää että et kerkeä saada tehtävääsi ajoissa valmiiksi, ole yhteydessä tilaajaasi ja kerro hänelle tilanne.
  4. Älä ota uusia töitä ennen vanhojen valmistumista.
  5. Kun tilanne on vyörytetty mieti miten voit välttää tilanteen tulevaisuudessa. Mikä aiheutti kiireen?
  6. Jatkossa aikatauluta tekemisesi ja varaa tietty päivä tietylle asiakkaalle.
  7. Lopuksi pidä huoli myös itsestäsi!

Mikäli sinulle tapahtuu työtapaturma, ota yhteyttä asiakaspalveluumme 010 666 7997 tai whatssap- 0500 200 666

 

Kirjoittaja:
Janika

Rakennusalan käännetty arvonlisävero laskutuspalvelussa

Rakennusalalla on vuonna 2011 käyttöönotettu käännetty arvonlisävero. Pelkistettynä tämä tarkoittaa sitä, kun laskutat yritystä sinun ei tarvitse lisätä laskuusi arvonlisäveroa, vaan valitset verokannaksi 0 % rakennusalan käännetty alv. ja laskutuspalvelu Pooli lisää laskuun maininnan käännetystä arvonlisäverovelvollisuudesta.

Näin ollen vastuu arvonlisäveron tilittämisestä siirtyy asiakkaillesi. Huomioitavaa on, että käännetty arvonlisävero ei koske yrittäjän ja yksityishenkilön välistä kauppaa. Yksityishenkilöasiakkaat eivät tilitä arvonlisäveroa verottajalle.

Lue lisää

Arvonlisävero – ajoittain harmaita hiuksia aiheuttava kevytyrittäjän velvollisuus

Arvonlisävero on niin sanottu välillinen vero. Vero lisätään tuotteen tai palvelun hintaan. Veron määrään vaikuttaa, mihin verokantaan palvelu tai tuote kuuluu.
Esimerkiksi maidon litrahinta kaupassa on 0,79 euroa. Hinta koostuu maidon hinnasta 0,68 ja verosta, joka on 0,11 euroa, tällöin maidon kokonaishinta on 0,79 euroa litralta.
Kun kuluttaja ostaa tuotteen tai palvelun maksaa hän miltei poikkeuksetta tuotteen hintaan sisältyvän arvonlisäveron. Yrittäjä tilittää arvonlisäverot verottajalle kerran kuussa.
POOLIN KÄYTTÄJÄNÄ SINUN EI TARVITSE TILITTÄÄ ARVONLISÄVEROJA, VAAN TEEMME SEN PUOLESTASI.
Myös kevytyrittäjä on arvonlisäverovelvollinen.Lue lisää

Laskutuspalvelu kevytyrittäjille – oman työn laskuttamista

Oman työn laskuttaminen on nykyään helppoa, sillä sinun ei tarvitse enää vaivata itseäsi paperitöillä. Laskuttaminen laskutuspalvelun kautta on yksinkertaista: toimitat verokortin laskutuspalvelulle ja täytät laskun. Tietenkin tuntihinta ja työn sisältö, sekä mahdolliset matkakulukorvaukset tulee sopia asiakkaan kanssa ennen laskuttamista. Kaikki muu paperityö jää laskutuspalvelun hoidettavaksi. Parasta laskutuspalvelussa on se, että voit laskuttaa ilman yritystä. Laskutuspalvelut tarjoavat sivuillaan sopimuspohjan, jonka voit täytättää asiakkaasi kanssa. Näin kirjallinen sopimus turvaa työsi ja sisältää mm. hinnan, työn keston ja maksuehdot!

Lue lisää