TOIMIVA LASKUTUSPALVELU KEVYTYRITTÄJILLE

Pooli on sekä aloittelevien että kokeneiden kevytyrittäjien laskutuspalvelu. Poolissa työn laskuttaminen käy kevyesti: rekisteröidy ilmaiseksi, lähetä lasku ja tienaa.

Mitä on kevytyrittäjyys?

Kevytyrittäjyys on loistava tapa aloittaa yrittäjänä. Yrittäjän tehtäviin kuuluu muun muassa asiakkaiden etsintä, työn suorittaminen laadukkaasti sekä laskutuksen hoitaminen luotettavasti ja Verohallinnon ohjeiden mukaan. Yrittäjyys onkin suuri kokonaisuus aloittelevalle yrittäjälle. Kevytyrittäjyys on usein vaihtoehto toiminimiyrittäjyydelle. Ryhtyessäsi kevytyrittäjäksi Poolissa, sinun ei tarvitse perustaa omaa yritystä tai hankkia y-tunnusta!

Kevyttä siitä tekee myös laskutusbyrokratian puuttuminen, sillä laskutuspalvelu hoitaa kevytyrittäjän laskutuksen. Kevytyrittäjyys sopii erityisesti keikka- ja projektimuotoiseen työskentelyyn.

Kenelle?

Sivutöitä päätyön ohella

Teetkö päätyösi ohella sivutöitä? Toimitko sivutoimisesti esimerkiksi valokuvaajana, korjaajana, kouluttajana vai teetkö jotain muuta sivutyötä? Kevytyrittäjälle Pooli soveltuu mainiosti sivutyön laskuttamiseen. Sovit vain toimeksiantajasi tai asiakkaasi kanssa työstä, laskutat heitä Poolin kautta ja toimitat Poolille verokortin. Me hoidamme kaikki paperityöt ja maksamme sinulle yrittäjätulosi.

Vaihtoehto palkkatyölle

Perinteinen palkkatyö ei aina ole toimivin muoto kaikilla toimialoilla. Varsinkin jos sinulla pitäisi olla samaan aikaan useampi toimeksiantaja tai teet jatkuvasti projektitöitä. Kevytyrittäjäpalvelumme tarjoaa helpon ja vaivattoman tavan laskuttaa tekemääsi työtä. Pooli tarjoaa sinulle myös vapaat kädet sopia työstäsi ja hinnastasi sekä toimeksiantajallesi helpon tavan hoitaa palkkakulut yhdellä laskulla.

Mitä kannattaa muistaa ollessa kevytyrittäjä?

Tässä muutama vinkki, mitkä kannattaa muistaa ennen kuin aloitat kevytyrittäjyysmatkasi:

  1. Laskuun lisätään lähtökohtaisesti arvonlisävero. Lisättävät arvonlisäverot ovat yleinen arvonlisävero 24 %, liikunta-ala 10 % tai ateria – ja ravintolapalvelut 14 %. Poikkeuksena rakennusalan käänteinen arvonlisävero ja ulkomaan myynti. Lasku lähtee Poolin y-tunnuksen alla ja tämä mahdollistaa sen, että voit toimia yrittäjänä ilman oman yrityksen perustamista!
  2. Yrittäjän eläkevakuutus (YEL-vakuutus) tulee hankkia kun yrittäjänä kertynyt työtulo on vähintään vuodessa 8063,57 € (2021)
  3. Voit vähentää Poolin palvelumaksut ja YEL-maksut omassa verotuksessasasi. Kulut pääset vähentämään tulonhankkimismenoihin Omavero.fi:ssä. Poolista saat raportin maksetuista palvelumaksuista. 

Miksi toimia kevytyrittäjänä?

Laskuttaminen vie vain hetken

Poolin kautta laskutat helposti asiakkaitasi. Toimita verokorttisi, lähetä lasku ja saat yrittäjätulosi suoraan tilille. Et tarvitse omaa yritystä kun rekisteröidyt Poolin käyttäjäksi. Helppoa vai mitä?

Vähemmän paperitöitä

Kun käytät Poolia, siirrät paperityöt meille. Hoidamme kevytyrittäjien laskutuksen ja yritysverojen maksamisen nopeasti ja luotettavasti. Kevytyrittäjänä ollessasi, sinun ei tarvitse huolehtia myöskään kirjanpidosta.

Saat tilitykset nopeasti

Maksamme suoritukset kevytyrittäjille nopeasti. Voit saada tilitykset jopa samana päivänä tilillesi. 

Kevytyrittäjänä toimiminen on riskitöntä

Kevytyrittäjyys on riskitöntä. Voit kokeilla ideaasi ilman oman yrityksen perustamista ja laskuttaa Poolin kautta. Kevytyrittäjä voi olla kuka tahansa!

Voit laskuttaa myös yksityishenkilöitä

Kyllä, Poolista voit lähettää laskun paitsi organisaatioille, myös yksityishenkilöille.

Liittyminen ei velvoita mihinkään

Pooliin rekisteröityminen ja tilin ylläpitäminen on ilmaista. Pooli ei velvoita sinua laskuttamaan. Voit siirtyä toiseen toiseen yritysmuotoon koska tahansa.

Tapaturma- ja vastuuvakuutus 

Palvelumme kautta saat voimaan tapaturmavakuutuksen laskutettavan työn ajaksi. Vastuuvakuutus on aina voimassa rakennusalan ammattilaisille, joilla se sisältyy automaattisesti palvelumaksuun.

Mitä Pooli maksaa?

Poolin kevytyrittäjä maksaa ainoastaan tekemästään työstä eli lähettämistään laskuista. Maksut veloitetaan palkkion tilityksen yhteydessä. Palkkiosta veloitetaan palvelumaksu, mutta myös muita tärkeitä maksuja.

💡 Tiesithän, että Poolin palvelumaksut voit vähentää verotuksesasi. 

Asiakaspalvelu palveluksessasi

Autamme kaikissa kevytyrittäjyyteen liittyvissä kysymyksissä. Laita meille sähköpostia info@pooli.fi tai soita: 020 730 7252. Palvelemme arkisin 9-16.