Laskutuspalvelu Poolin kautta voit lähettää laskuja pääsääntöisesti EU-maihin ja EU:n ulkopuolelle, jos työ on tehty Suomessa tai EU-maissa. EU:n ulkopuolella tapahtuvaa työskentelyä voit laskuttaa palvelumme kautta vain
jos työ on suomalaiselta yritykseltä saatu toimeksianto. Ulkomailla työskentelyn tulee olla alle 6 kuukautta, jotta voit käyttää laskutuspalveluamme. Tapaturmavakuutuksemme on työn aikana voimassa vain EU:ssa olevissa maissa.

🔎 Ulkomaan laskut toimitamme asiakkaillesi englannin kielellä, ja laskut menevät meiltä toistaiseksi vain euroina (€).

 

Arvonlisävero EU:n laskutuksissa

EU:n sisällä on käytössä käänteinen arvonlisäverovelvollisuus (alv. 0 %), jonka toimintaperiaate on hieman sama kuin rakennusalalla. Lasku lähetetään EU:n sisällä olevalle asiakasyritykselle arvolisäverottomana ja laskun vastaanottava yritys maksaa arvolisäveron omaan kotimaahan.

Huomioithan, että myydessäsi palveluita kuluttajalle (yksityinen henkilö) tulisi muualla EU:ssa asuvan kuluttajan maksaa arvonlisävero 24 % Suomeen. Poikkeuksena on immateriaalisiin liittyvät oikeudet.

 

Laskun arvonlisävero EU:n ulkopuolisissa  laskutuksissa

EU:n ulkopuolelle meneviin laskuihin merkitään 0 % alv. (Euroopan ulkopuolinen palvelumyynti) kun myydään yrityksille. Jos myyt palveluasi yksityishenkilölle, tulee laskulle laittaa Suomen arvonlisävero 24 %.

 

Mitä tulee muistaa, kun laskutat ulkomaille?

 

 

  • Selvitä Verohallinnolta arvonlisäveron kanta(kuluttaja-asiakas ja yrityksellä menee eri tavalla)
  • Y-tunnuksen sijaan ota talteen ulkomaisen yrityksen VAT-numero
  • Selvitä ulkomaisen yrityksen sähköposti, johon he vastaanottavat laskut
  • Selvitä varmuuden vuoksi, onko ulkomainen yritys verovelvollinen Suomessa (esim. Suomessa toimipiste ja suomalainen y-tunnus) Jos yritys on verovelvollinen Suomessa, tällöin laskulle tulee aina 24 % alv.

 

Laskutus ulkomaille ei onnistu kevytyrittäjänä, jos:

  • Ulkomainen yritys pyytää rekisteröitymään toiminnanohjausjärjestelmään
  • Myyt tuotteita
  • Työskentelet yli 6 kuukautta ulkomailla
  • Toimitat muun kuin tavallista palkkaa koskevan verokortin