Kevytyrittäjyys – Mitä on kevytyrittäjyys?

Pooli laskutuspalvelu auttaa kevytyrittäjyyteen

Oletko harkinnut kevytyrittäjyyttä? Kerromme tässä postauksessa tiivistetysti, mitä kaikkea sinun tulee ottaa huomioon.
Kevytyrittäjyys on siis hyvä vaihtoehto varsinaisen yrittäjyyden sijaan. Kevytyrittäjyys on myös paljon helpompaa ja riskittömämpää ja se on yksinkertaisesti yrittäjyyttä ilman omaa y-tunnusta tai omaa yritystä.  Voit kevytyrittäjänä testata liikeideaa tai tienata lisätuloja päätyön ohella. Kevytyrittäjyys sopiikin keikkatöihin tai projekteihin erinomaisesti. Laskutuspalvelu mahdollistaa kevytyrittäjäksi ryhtymisen. Käyttämällä laskutuspalvelu Poolia laskutat tekemästäsi työstä helposti ja luotettavasti. Laskutuspalvelun käyttämiseen ei tarvitse hankkia y-tunnusta. Kevytyrittäjyys on joustava muoto yrittäjyyteen: voit tehdä töitä silloin kun haluat ja niin paljon kuin haluat.

Yksi parhaista asioista kevytyrittäjyydessä on paperitöiden siirtäminen laskutuspalvelun vastuulle ja voit huoletta keskittyä mieluisan projektin tekemiseen. Monille kevytyrittäjyys voikin olla lähtöponnistus yrittäjyydelle. Kevytyrittäjäksi ryhtyminen ei vaadi muuta kuin rekisteröitymisen laskutuspalveluun. Vaikka olisit rekisteröitynyt kevytyrittäjäksi laskutuspalveluun, voit lopettaa kevytyrittäjyyden milloin tahansa.

Kuka voi olla kevytyrittäjä?

Kevytyrittäjänä toimii henkilö, joka haluaa tehdä töitä omiin nimiinsä. Kuka tahansa voi olla kevytyrittäjä, oli elämäntilanne mikä vain. Kevytyrittäjyys vaatii aina laskutuspalvelun avuksi ja laskutuspalvelun kautta voit toimia ilman toiminimeä.

Kevytyrittäjyyden hyvät puolet:
• Voit olla minkä tahansa alan työntekijä
• Kirjanpidon, laskutuksen ja yritysverojen maksamisesta ei tarvitse huolehtia
• Riskittömämpi ja helpompi tapa yrittää
• Kanava myydä muuta erityisosaamistasi tai testata liikeideaa
• Toimiminen ilman y-tunnusta
• Yksittäisen keikan tai projektin tekeminen helppoa
• Voit aloittaa kevytyrittäjyyden ja lopettaa milloin vain

Tarvitseeko perustaa kevytyrittäjyyttä?

Ryhtyminen on todella helppoa, sillä kevytyrittäjän ei tarvitse perustaa varsinaista yritystä, eikä tehdä perustamisilmoituksia tai miettiä mitään yhtiösopimuksia. Riittää vain, että aloitat kevytyrittäjyyden rekisteröitymällä laskutuspalvelu Pooliin.

Kevytyrittäjyys ja starttiraha

Aloittelevat yrittäjät saavat starttirahaa toimeentulon tuekseen. Valitettavasti kevytyrittäjä ei voi saada starttirahaa toimintaansa. Starttirahan saa, kun yrittäjyys on päätoimista ja sinulla on y-tunnus.

Kevytyrittäjän vakuutukset

Kevytyrittäjä kuuluu yrittäjän eläkevakuutuksen (YEL) piiriin. Vakuutuksen ottaminen pakollista siinä vaiheessa vasta, kun kriteerit täyttyvät:

  • Tulosi on yli 7799,37 euroa vuodessa (2019)
  • Toiminta kestää vähintään 4 kuukautta
  • Olet 18-67-vuotias kevytyrittäjä
Kevytyrittäjällä ei ole varsinaista tulorajaa,  sinun tulee muistaa yli 7799,37 euron vuosituloista ottaa YEL. Lue lisää YEL:stä täältä.

Laskutuspalvelu apuna kevytyrittäjyydessä

Poolin kautta voit laskuttaa vaivatta yrityksiä ja tallentaa kaikki vakioasiakkaat seuraavaa laskutuskertaa varten. Helppoa eikö? Laskutuspalvelu Pooli auttaa sinua paperitöissä laskutuksen, kirjanpidon kuin yritysverojen sekä muistutusmaksujen kanssa. Maksat palvelumaksuja vain 5 % + alv. laskutuksen yhteydessä, muuten liittyminen on täysin ilmaista. Kevytyrittäjän vastuulle jää siis asiakkaiden etsiminen ja sovitun työn tekeminen.

Jos sinulla on kysymyksiä kevytyrittäjyydestä ja laskutuspalvelusta, olethan yhteydessä meihin sähköpostitse info@pooli.fi.

Rekisteröidy Pooliin tästä.

Kirjoittaja: Cristina/Pooli

Posted in Kevytyrittäjyys and tagged , , , .