KEVYTYRITTÄJYYS MEDIA-ALALLA

Kevytyrittäjyys sopii media-alan ammattilaisille kuin nenä päähän, sillä alan työt ovat usein projektiluontoisia ja työtä tehdään useille toimeksiantajille. Media-alan luonne tuo vapauden valita sekä mahdollisuuden vaikuttaa omiin työskentelyaikoihin sekä paikkaan. Kevytyrittäjä säästää laskuttamiseen ja kirjapitoon menevän ajan, sillä laskutuspalvelussa laskuttaminen on nopeaa ja vaivatonta. Media-alan kevytyrittäjä keskittyykin luovuuden ja osaamisen kehittämisen vaalimiseen.

Mitä on kevytyrittäjyys?

Kevytyrittäjyys on yksi yrittämisen muodoista. Se on toiminimiyrittämistä hieman kevyempi tapa toimia yrittäjämäisesti ja sopiikin mainiosti projektiluontoisesti toimivalle ammattilaiselle. Kevytyrittäjä ei perusta omaa yritystä eikä hän näin ollen tarvitse Y-tunnusta. Kevytyrittäjä laskuttaa työnsä laskutuspalvelun kautta, joka hoitaa kevytyrittäjän kirjanpidon, laskutuksen ja veroasiat asianmukaisesti. Käytännössä kevytyrittäjä markkinoi ja sopii työstä itse, ja laskuttaa siitä laskutuspalvelulla kun hommat on hoidettu.

Keskitä aikasi luovuudelle kevytyrittäjänä

 

Graafinen suunnittelu 

Graafiset suunnittelijat huolehtivat organisaatioiden ja tuotteiden visuaalisesta ilmeestä. He ovat aikamme digitaalisia taiteilijoita, joilta vaaditaan luovuuden lisäksi projektinhallintaa ja kykyä ymmärtää asiakasta. Graafiset suunnittelijat muun muassa laativat organisaatioiden ulkoisia ilmeohjeistuksia, logoja ja värimaailmoja. Usein useille asiakkaille työskenteleville graafikoille kevytyrittäjyys on mainio vaihtoehto.

 

Vaikuttajat

Bloggaaja, vloggaaja tai sosiaalisen median rakastama hahmo – nämä uuden ajan digitaaliset some-ammattilaiset tekevät usein yhteistyötä useiden toimijoiden kanssa yhtäaikaisesti, olivat he sitten mikrovaikuttajia tai koko kansan tuntemia some-tähtiä. Yhteistyön laskuttaminen käy Poolin kevytyrittäjänä helposti erityisesti, kun toimeksiantajia on useita ja yhteistyö on määräaikaista.

 

Markkinoinnin ja viestinnän tekijät

Onko osaamisesi mainonnassa, viestinnässä, PR-tekemisessä, tiedotuksessa, sosiaalisessa mediassa tai projektinjohtamisessa? Mikäli teet työtä freelancerinä tai työskentelet usealle asiakkaalle, kevytyrittäjyys kannattaa. Kevytyrittäjänä laskutat asiakkaitasi laskutuspalvelussa, joka hoitaa laskutus-, maksu- ja veroasiasi asianmukaisesti ja luotettavasti.

 

Valokuvaajat ja videokuvaajat 

Pukkaako kuvakeikkaa? Otetaanko studiossa vai mennäänkö ulos? Valokuvaajien ja videon mestareille kevytyrittäjyys on mainio vaihtoehto, kun tekemisesi on keikkaluontoista ja yrityksen perustaminen tuntuu vielä kaukaiselta. Video- ja valokuvaajalle kevytyrittäjyys on mahdollisuus kerätä osaamista ennen toiminimen tai yrityksen perustamista.

Mitä kevytyrittäminen maksaa?

Poolin palvelumaksu on 5% arvonlisäverottomasta laskutussummasta. Huomaa, että palvelumaksun lisäksi veloitamme arvonlisäveron, joka on 24 % palvelumaksusta. Palvelumaksu kattaa yrittäjätulosi laskennan, maksun, kirjanpidon, veroilmoitukset, tulorekisterin ilmoitukset sekä mahdolliset ulosoton maksut. Huomaathan, että palvelumaksun lisäksi tilityksestä veloitetaan muita tärkeitä maksuja; tapaturmavakuutus ja sosiaaliturvamaksu. Palvelumaksu veloitetaan palkkion tilityksen yhteydessä eikä rekisteröityminen maksa mitään.