KEVYTYRITTÄJYYS RAKENNUSALALLA

Moni rakennusalan ammattilainen tekee aliurakoitsijana työnsä kevytyrittäjänä. Kevytyrittäjyys sopii rakennusalalle erityisesti, koska alan työt ovat usein projektiluontoisia ja määräaikaisia. Kevytyrittäjänä sinulla on mahdollisuus tienata enemmän rakennusalalla. Yrityksien on helppo ostaa aliurakoitsija, joka toimii kevytyrittäjänä.

Mitä on kevytyrittäjyys?

Kevytyrittäjyys on yksi yrittämisen muodoista. Se on toiminimiyrittämistä kevyempi tapa toimia yrittäjämäisesti. Kevytyrittäjä ei perusta omaa yritystä eikä hän tarvitse Y-tunnusta. Voit siis olla alihankkija ilman toiminimeä! Kevytyrittäjä veloittaa työstään laskutuspalvelun kautta, joka hoitaa kevytyrittäjän laskutuksen hänen puolestaan. Kevytyrittäjä sopii työstään itse, ja laskuttaa siitä laskutuspalvelulla kun hommat on hoidettu.

Kevytyrittäjä voi tehdä töitä moneen eri paikkaan, ja tämä on hyvä vaihtoehto tavallisen työpaikan sijaan. Ryhtyessäsi rakennusmiehestä kevytyrittäjäksi, voit sopia itse työsi hinnan ja määrittää kuinka paljon tunteja haluat tehdä. Päätoimisen työpaikan lisäksi voit tehdä lisätienestiä kevytyrittäjänä. 

Hetipalkka -palvelu

Useamman laskutuskerran jälkeen sinulla on mahdollisuus valita hetipalkka. Hetipalkka tarkoittaa ennakkomaksua laskusta, eli otat palkkiosi itsellesi maksuun ennen kuin asiakkaasi on maksanut laskun. Hetipalkan palvelumaksu on 8 % (+alv.). Tarkistamme laskun riidattomuuden joka kerta laskun saajalta.

 Arvioimme hetipalkan maksumahdollisuutta myös alla olevien ehtojen perusteella:

  • Hetipalkka koskee laskuja, jotka ovat osoitettu yrityksille, valtiolle ja kunnille
  • Laskun maksajalla ei voi olla maksuhäiriömerkintöjä
  • Työsuorite tulee olla ensin tehtynä
  • Laskun maksajalla tulee olla luotettava maksuhistoria laskutuspalvelullemme useamman laskun osalta
  • Laskun tulee olla maksajan hyväksymä
  • Hetipalkassa huomioidaan vain maksuhetkellä toimitetut matka- ja kulutositteet
  • Hetipalkkaa voidaan maksaa alle 5000 euron laskutussummista. Jos on useampia laskuja, yhteissumma ei voi ylittää 5000 euroa
  • Pidätämme oikeuden hetipalkan maksamiseen

 

Kuinka nopeasti hetipalkka maksetaan?

Kun olemme saaneet varmistuksen laskun riidattomuudesta ja yllä olevat ehdot täyttyvät, lähetämme hetipalkan maksuun. Käsittely vie aikaa 1-3 arkipäivää, riippuen myös siitä kuinka nopeasti saamme varmistuksen.

Rakennusalan kevytyrittäjän muistilista

✔️Vakuutukset

Poolin kevytyrittäjät ovat tapaturmavakuutettuja ja vastuuvakuutettuja. Yrittäjän eläkevakuutuksen voit kysellä tarvittaessa kauttamme, autamme sen hankkimisessa. YEL tulee ottaa tietyin ehdoin – tarkasta tarvitsetko eläkevakuutuksen tästä.

✔️Valttikortti

Jokaisella rakennusalan ammattilaisella tulee olla Valttikortti. Se on sirullinen henkilökortti, joka tulee pitää näkyvillä rakennusmaalla. Voit hankkia Valttikortin kauttamme: info@pooli.fi.

✔️Käännetty arvonlisävero

Rakennusalalla on käytössä käännetty arvonlisävero. Tämä siirtää vastuun arvonlisäveron tilittämisestä asiakkaillesi. Perehdy alvin kääntämistemppuun paremmin blogissa.

✔️Lataa tuntiraportti

Moni rakennusmies tarvitsee tuntiraporttiin kuittauksen. Merkitse työtunnit tuntiraporttiin, kuittauta se esimerkiksi rakennusmestarilla ja liitä laskuun. Lataa tuntikirjauspohja kirjautumalla sisään Pooliin.

✔️Kotitalousvähennykset

Tarkasta asiakkaaltasi saisiko hän työtäsi vähennettyä kotitalousvähennyksessä. Se on monen rakennusalan kevytyrittäjän myyntivaltti!

Mitä kevytyrittäminen maksaa?

Poolin palvelumaksu on 5% arvonlisäverottomasta laskutussummasta. Palvelumaksu kattaa yrittäjätulosi laskennan, maksun, kirjanpidon, veroilmoitukset, tulorekisterin ilmoitukset sekä mahdolliset ulosoton maksut. Huomaathan, että palvelumaksun lisäksi veloitetaan tapaturmavakuutus ja sosiaaliturvamaksu. Kaikki maksut veloitetaan palkkion tilityksen yhteydessä.

Lue kevytyrittäjän vinkit!

Markus laskuttaa omat rakennusprojektinsa kevytyrittäjänä. Lue Markuksen vinkit kevytyrittäjyyteen Poolin blogista.