KEVYTYRITTÄJYYS URHEILUN ALALLA

Kevytyrittäjyys sopii urheilualan tekijöille, sillä heistä monet työskentelevät keikkaluontoisesti tai useille asiakkaille yhtäaikaa.

Mitä on kevytyrittäjyys?

Kevytyrittäjyys on toiminimiyrittämistä kevyempi tapa tehdä työtä. Siksi se sopii keikkaileville ammattilaisille, jotka tienaavat omalla osaamisellaan. Poolin kevytyrittäjä ei perusta yritystä tai tarvitse Y-tunnusta, koska hän laskuttaa työnsä Poolissa. Pooli hoitaa kevytyrittäjän byrokratian; laskutuksen, vakuutus- ja veroasiat kun asiakas on maksanut kevytyrittäjän palkkion. Kevytyrittäjä sopii työstään itse, hoitaa hommat ja laskuttaa siitä Poolissa.

Kevytyrittäjyys urheilualan tekijöille

 

Monet urheiluohjaajat ja valmentajat valmentavat, vetävät kursseja ja antavat opetusta keikkaluontoisesti, ja siksi kevytyrittäjyys onkin heille erityisen hyvä vaihtoehto. Kevytyrittäjä voi nimittäin laskuttaa kursseistaan, tunneistaan ja valmennuksistaan paitsi organisaatioita, myös yksityishenkilöitä. Kevytyrittänä voit laskuttaa useita asiakkaita yhtäaikaa, joten valmennat helposti useassa eri paikassa samanaikaisesti ilman, että laskutus käy raskaaksi.

 

Lisätienesti vai päätyö?

Kevytyrittäjyys ei katso tekemisen määrää. Kevytyrittäjyys on loistava tapa tehdä lisätienestiä, mutta kevytyrittää voi täysipäiväisestikin. Tekemisen laatu ja määrä ovat kiinni kevytyrittäjästä.

Mitä kevytyrittäminen maksaa?

Kevytyrittäjä maksaa Poolin käytöstä palkkion maksun yhteydessä. Palkkiosta veloitetaan palvelumaksu, tapaturmavakuutus ja sosiaaliturvamaksu. Palvelumaksu on 5% kevytyrittäjän laskun summasta, johon lisätään arvonlisävero: 24 % palvelumaksusta. Palvelumaksu kattaa yrittäjätulon laskennan ja maksun, veroilmoitukset, tulorekisterin ilmoitukset sekä mahdolliset ulosoton maksut. Rekisteröityminen Pooliin on ilmaista.