Verkko on pullollaan erilaisia vertailuja kevytyrittäjäpalveluista. Kaikkea näissä vertailussa ei kuitenkaan oteta huomioon. Moni yrittää etsiä itselleen sitä parasta laskutuspalvelua. Tässä on muutama pointtimme vertailuun:

Vertaa laskutuspalvelujen sisältöjä

Laskutuspalvelujen vertailussa kannattaa panostaa myös palvelujen sisältöjen selvittämiseen, sillä niissä on eroavaisuuksia. Esimerkiksi onko laskutus mahdollista ilman omaa y-tunnusta ja onko mahdollista laskuttaa ulkomaille?  Monille asiakkaille maksupäätteiden tai Valttikortin saaminen on myös tärkeä seikka, jotta työn teko onnistuu.  Kannattaa selvittää myös mahdollisuus perintätoimiston käyttöön, koska välillä voi olla tilanteita, jossa asiakas ei maksa kevytyrittäjän laskua.

Onko nopeus maksuissa tärkeä kriteeri?

Moni kevytyrittäjä pitää tärkeänä maksun saamisen nopeasti pankkitililleen.
Maksujen saamisen nopeus eroaa kuitenkin palveluiden välillä: Jotkut palvelut kykenevät maksamaan samana päivänä kevytyrittäjän asiakkaan maksun eteenpäin ja joillakin menee seuraaviin päiviin. Ainoa tapa selvittää tämä on testata eri palveluita.

Osa palveluista tarjoaa nopeutettua maksupalvelua, mutta ottavat nopeutetuista maksuista lisämaksun. Laskutuspalvelu Pooli tarjoaa OP-tileihin Siirto-maksuominaisuudesta, josta ei peritä ylimääräistä maksua. Siirto-maksu ominaisuus mahdollistaa sen, että maksu siirtyy Laskutuspalvelu Poolilta kevytyrittäjälle reaaliajassa.

Ennakkomaksu-palvelu

Joissakin palveluissa on mahdollisuus saada ennakkoon palkka. Tämä riippuu yrityksen ja laskutuspalvelun välisestä yhteistyöstä. Ennakkopalkkoihin usein määritetään enimmäisraja, joten sitä kannattaa tarkistaa eri palvelutarjoajien välillä. Laskutuspalvelu Pooli tarjoaa Hetipalkka-palvelun ja sen ehdoista voit lukea hinnasto-sivuilta

Syvenny hinnoittelumalleihin

Hintaa on helppo vertailla palveluiden kesken. Joissakin paikoissa aloitus tuntuu edullisemmalta, mutta kannattaa muistaa, että useammassa paikassa pitkäaikaiset laskuttajat saavat alennusta palvelumaksuihin. Esimerkiksi laskutuspalvelu Pooli tarjoaa ahkerille laskuttajille 3 % palvelumaksun.

Kevytyrittäjäpalvelut ovat pääpiirteittäin samankaltaisia keskenään, mutta eroavaisuuksia löytyy, kun asiaa tarkastellaan. Kevytyrittäjän kannattaakin punnita asioita, mitkä ovat hänelle ne tärkeimmät asiat mitä toivoo palvelulta. Kaikista halvimmat ei välttämättä palvele kevytyrittäjän tarpeita täysin, vaan jotain tärkeitä ominaisuuksia voi puuttua palvelusta.

Yhteenveto:

✅ Pitkäaikainen laskuttaja hyötyy palveluista, joissa saa ajan mittaan edullisemman palvelumaksun
✅Tarkista saatko tarvitsemasi palvelut
✅Onko maksun nopeus tärkeä seikka sinulle?
✅Joissakin tapauksissa voi tarvita ennakkoon palkkaa. Selvitä myös ennakkopalkka-palvelun mahdollisuus.

Onko Laskutuspalvelu Pooli sinulle sopiva?

Tarjoamme pitkäaikaisille laskuttajille kanta-asiakasohjelman, jossa palvelumaksu pienenee jo 30 000 euron kohdalla 4,5%:in. Hoidamme maksut nopeasti, sillä kevytyrittäjä voi parhaimmillaan saada maksun heti samana päivänä kun asiakas on maksanut. Meillä OP:n asiakkaat voivat käyttää siirto-maksupalvelua, joka mahdollistaa reaaliaikaisen maksun meiltä sinulle. Meidän kautta laskutat aina ilman omaa y-tunnusta, eli laskut lähtevät meidän y-tunnuksella. Meillä mahdollisuus laskuttaa ulkomaille!