Ota helppo laskutuspalvelu käyttöösi

 

Voit hoitaa tehtyjen töiden laskutuksen näppärästi laskutuspalvelu Poolin kautta. Laskutuspalvelun avulla laskuttaminen on helppoa ja vaivatonta, sinun ei tarvitse myöskään perustaa omaa yritystä.

 

Sopi sinulle, jos haluat vähemmän paperityötä ja enemmän aikaa varsinaiselle työlle.

Laskutuspalvelun kautta kokeilet yrittäjyyttä kevyesti

Laskutuspalvelun kautta laskuttaminen on helpompi vaihtoehto perinteisen yrittäjäväylän sijaan. Kirjaat tehdyt työt laskutuspalvelussamme ja huolehdimme laskusi eteenpäin. Voit huoletta kokeilla, miten yrittäjyys lähtee käyntiin ja keskittyä enemmän asiakashankintaan. 

Laskutuspalvelun ideana on huolehtia puolestasi verojen maksut ja muun byrokratian, jotta kätesi vapautuvat ylimääräisiltä töiltä. Saat palkkiosi nettona suoraan tilillesi. Palvelumaksu veloitetaan vasta tilityksen yhteydessä, eli silloin kun sinulla on laskutettavaa työtä. 

Miten palvelua käytetään?

Poolin käyttäminen on helppoa: riittää, että kirjaudut järjestelmään ja lähetät sitä kautta laskun.

Ennen laskun lähettämistä, sovi ensiksi tehtävä työ asiakkaasi kanssa. Laskutuspalvelun kautta voit laskuttaa vain työsuoritteita ja palveluja. Suosittelemme tekemään asiakkaasi kanssa toimeksiantosopimuksen, jossa ilmenee tehtävä työ, hinta arvonlisäveroineen ja urakan pituus, jotta molemmille tulee selväksi, kuinka paljon laskutusta tulee. Toimeksiantosopimuspohja on ladattavissa Poolista.

Laskuttaessasi työn laskutuspalvelun kautta, laskutussumma on lähtökohtaisesti aina arvonlisäverollista. Arvonlisävero riippuu alastasi ja verottajan ohjeista. Huomioi siis hinnoittelussasi arvonlisäverot päälle. Kun työsuorite on hoidettu, voit lähettää laskun Poolin kautta asiakkaallesi.

 

Mitä laskun lähettämisen jälkeen?

Laskutuspalvelun Pooli tarvitsee palkkiosi laskemista varten vielä verokorttisi. Voit lähettää verokortin joko sähköpostitse tai Poolin sisäisen viestintäkanavan kautta. Kun asiakkaasi on maksanut laskusi, käsittelemme tilityksen suoraan pankkitilillesi. Huomioithan, että maksujen siirrossa pankista toiseen vie muutaman pankkipäivän.

Laskutuspalvelun kautta toimiessasi, sinut katsotaan lähtökohtaisesti yrittäjäksi ja tästä syystä tulojen ollessa tarpeeksi suuret tarvitset YEL-vakuutuksen erikseen. 

 

Mitä laskutuspalvelun käyttö maksaa?

Poolissa maksat vasta sitten kun on laskutettavaa työtä. Palvelumaksu veloitetaan vasta siinä vaiheessa kun asiakkaasi on maksanut laskun. Palvelumaksu ottetaan automaattisesti tilityksen yhteydessä ja sen suuruus on 5 %. Tämän lisäksi veloitetaan toimialakohtainen lisäpalvelumaksu 0,5 – 5 %.

Palvelumaksu kattaa:

 • laskutusjärjestelmän
 • taloushallinnon
 • verojen maksut
 • maksumuistutukset
 • perintätoimet
 • muut viranomaisilmoitukset
 • YEL-neuvonnan
 • Työajaksi saat tapaturmavakuutuksen

 

Halutko laskuttaa tekemäsi työt helposti Poolin kautta?

Hyvä tietää laskutuspalvelusta

Laskutuspalvelun kulut ovat vähennyskelpoisia omassa verotuksessa

Tiesitkö, että voit vähentää palvelumaksut, sosiaaliturvamaksun ja lisäpalvelumaksun omassa verotuksessasi tulonhankkimismenoina. Poolista saat aina vuoden alusta raportin tulonhankkimismenoista ja voit raportista katsoa summan, jonka ilmoitat suoraan verottajalle.

 

Työttömyysetuutta voi saada soviteltuna

Jos olet työttömyysetuuden piirissä, sinulla on mahdollista saada työttömyysetuutta sovitellusti, jos tekemäsi työn määrä on vähäistä. Asia kannattaa tarkistaa TE-toimistolta vielä varmuuden vuoksi.

 

Vähennykset tarvikkeista

Joskus työkohdetta varten joudut tekemään hankintoja kuten rakennusmateriaaleja. Hankinnat voit vähentää Poolin tilityksessä, jotta sinun ei tarvitse maksaa veroja toistamiseen. Laskua tehdessäsi merkitse laskulle, että kuitteja on tulossa.

Pitkäaikaiset hankinnat kuten elektroniikka ja työkalut vähennetään omassa verotuksessa.

 

Matkakulukorvaukset

Voit lisätä matkakulut laskulle kahdella tapaa. 

1.) Verottomat matkakulut: Jos laskutat asiakkaaltasi tekemäsi työn lisäksi matkakulut ja matkasi täyttää verohallinnon antamat kriteerit. Tilityksen yhteydessä matkakulut maksetaan täysin verottomana.

2.) Verolliset matkakulut: Jos asiakkaasi ei maksa matkakulujasi, voit lisätä Poolin laskulle matkakulut. Tällöin Pooli ei ota ennakonpidätystä matkakulujen osalta, vaan sinun tulee ne ilmoittaa vuoden alussa verohallinnolle.

 

Tapaturmavakuutus on voimassa laskutettavan työn ajaksi

Työtä tehdessä sattuu ja tapahtuu, joskus työtapaturmaan asti. Poolin kautta laskuttaessasi saat tapaturmavakuutuksen voimaan laskutettavan työsi ajaksi. Ohjeet vakuutuksen hakemisen löytyy, kun kirjaudut Pooliin.

 

Tilaajavastuu ja valttikortti

Laskutuspalvelu Pooli on tilaajavastuun piirissä. Jos rakennustyömaalle tarvitset valttikorttia, voit tilata sen asiakaspalvelumme kautta.

 

Alat, jotka eivät sovellu laskutuspalveluun

Ennen kuin liityt laskutuspalvelun käyttäjäksi, suosittelemme selvittämään, että vaatiiko alasi y-tunnusta. Laskutuspalvelumme  kautta toimitaan aina ilman omaa y-tunnusta. Esimerkit aloista, jotka eivät sovellut:

 • Luvanvaraiset sosiaali- ja terveysalat esimerkiksi sairaanhoitajan työ ei sovellu laskutettavaksi.
 • Tavaroiden myyminen tai verkkokauppatoiminta
 • Käteismyyntejä vaativat alat

Onko sinulla kysymyksiä? Ota yhteys asiakaspalveluumme!
puh. 020 730 7252 
email: info@pooli.fi